فضای شدید رقابتی و تغییر و تحولات دنیای مدرن، مسیر کسب‌وکارها را بسیار پیچیده کرده است؛ در نتیجه کارآفرینان و صاحبین کسب‌وکار هوشمند به دنبال ابزارها و منابعی هستند که به آن‌ها کمک کند تا در این فضای رقابتی به طور حرفه‌ای با چالش‌ها مقابله کرده و جایگاه درستی در بازار بسازند. یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین راهبردها همکاری با مشاورین و متخصصین کسب‌وکار است. اما سؤالی که برای همه ما دغدغه شده این است که واقعا بهترین مشاور کسب‌وکار چه کسی است؟ در ادامه، ویژگی‌های اساسی برای پاسخ به این سؤال و تشخیص بهترین مشاور کسب‌وکار را ارائه می‌دهیم. 

مهارت‌های تخصصی بهترین مشاور کسب‌وکار

 تجربه در زمینه‌ی‌ کسب‌وکارهای مختلف

بهترین مشاور کسب‌وکار یعنی کسی که با تجربه گسترده در زمینه بازاریابی و رفتار بازار در کسب‌وکارهای مختلف قادر است تحلیلی عمیق و اصولی از رفتار مشتریان آنان ارائه دهد؛ به عبارت دیگر با بررسی روند رشد بازار، رقبای قدرتمند، تغییر در سلایق مصرف‌کنندگان و... می‌تواند به راهکارهای مناسبی برای توسعه کسب‌وکار و برند شما دست یابد.

مهارت تجزیه و تحلیل

مشاور کسب‌وکار با داشتن توانمندی تجزیه و تحلیل داده‌های بازار و حوزه کاریتان می‌تواند به شما در درک درست الگوهای رفتاری و مصرفی مشتریان کمک کرده و استراتژی‌های بازاریابی شما را بر اساس همین تجزیه و تحلیل تحلیل بهینه‌سازی کند. مانند مشاوری که از اطلاعات فروش برای شناسایی تغییرات عرضه و تقاضا استفاده کرده و راهکارهایی برای بهبود پخش و توزیع محصولات ارائه می دهد. مطالعه مقاله‌ی "راهکارهای تحلیل داده برای افزایش فروش: راهبردهای کاربردی برای بهبود عملکرد تجاری" پیشنهاد می‌شود.

آشنایی با تکنولوژی

مشاور کسب‌وکار با داشتن دانش به‌روز در حوزه تکنولوژی‌های جدید می‌تواند شما را در مسیر استفاده از ابزارها، نرم افزارها و سیستم‌های نوین کسب‌وکار راهنمایی کند. به عنوان مثال، با بررسی و معرفی نرم‌افزارهای جدید CRM برای بهبود و سیستماتیک شدن فرآیند فروش به شما راهکار می دهد.

سرویس مدیریت ارتباط با مشتری(CRM) با هدف بهبود سیستم فروش توسط دپارتمان توسعه مؤسسه نمو قابل برنامه‌ریزی و اجرا برای سازمان شما می‌باشد. جهت پشتیبانی اثربخش این سرویس، آموزش‌های لازم برای استفاده بهینه از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری توسط کارشناسان متعهد نمو ارائه می‌گردد.یک حسابدار بدون داشتن نرم افزار حسابداری نمی‌تواند به انجام فعالیت‌های اصلی خود بپردازد متاسفانه در بسیاری از شرکت‌ها هنوز به نرم‌افزارهای هوشمندی که میتواند ابزار اصلی و مهم سازمان فروش و بازاریابی باشد اعتقادی پیدا نکرده‌اند و صرفا و به تنهایی دنبال نتایج فروش هستند غافل از اینکه رسیدن به نتیجه فروش دارای مسیر و فرایندی بوده که بایستی برای آن تدبیر و راهکار داشت.

مهارت‌های نرم بهترین مشاور کسب‌وکار

مهارت های ارتباط مؤثر

مشاور کسب‌وکار با داشتن مهارت‌های ارتباط مؤثر قادر خواهد بود در جلسات تیمی با اعضای تیم کارفرما جهت به اشتراک گذاشتن اطلاعات لازم به بهترین شکل تعامل داشته باشد؛ این موارد می‌تواند شامل فعالیت‌هایی چون ارائه گزارشات هفتگی، بررسی چالش‌ها و مسائل پیش آمده، ارائه راهکارهای متناسب، تشریح استراتژی‌ها و اهداف تعریف شده و ... باشد.

مدیریت تعارضات

مشاور کسب‌وکار به کمک مهارت‌های مدیریت تعارضات این توانایی را دارد که در مواقع بحرانیِ بروز تعارضات تیم شما را به صورت حرفه‌ای هدایت کند. فرض کنید در زمان معرفی و پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید ، توسط افراد ذی‌نفع تعارضاتی شکل بگیرد که بدلیل برخی بدعت‌ها پیشین به‌راحتی و زمان مناسب این مهم شکل نگیرد؛  اینجاست که یک مشاور حرفه‌ای می‌تواند با تعامل مثبت این تعارضات را به درستی مدیریت کند.

تجربیات 12 ساله موسسه نِمُو در پیاده‌سازی برنامه‌های اجرایی توسعه بازار نشان داده است پس از رفع هر گونه تعارض فرآیندی یا وظیفه‌ای که به‌واسطه شفاف‌سازی صورت گرفته است بیشترین تعارضات در بخش ارتباطی بوده که متاسفانه ریشه در فرهنگ آموزش عمومی ما دارد. کارکنان و مدیران به‌واسطه کمبود یا فقدان مهارت‌های نرم ارتباط مؤثر نمی‌توانند بخش اعظم تعارضات خود را مدیریت و بهبود بخشند. 

انگیزه‌بخشی :

یک مشاور کسب‌وکار با روحیه‌ای مثبت و الهام‌بخش می‌تواند انگیزه لازم را در تیم شما جهت ارائه ایده‌ها و راهکارهای نوآورانه و همچنین دنبال کردن اهداف جدید به وجود آورد. این اتفاق با به اشتراک گذاشتن داستان و تجارب موفقیت‌های گذشته قدرتمندتر می شود.

حتما از خواندن مقاله‌ی "5 شرکت برتر مشاوره کسب‌وکار در دنیا" نیز لذت خواهی برد.


خلاصه کلام


قبل از اینکه دنبال پاسخی برای سؤال "بهترین مشاور کسب‌وکار کیست؟" باشیم باید به این نکته توجه کنیم که یک مشاور حرفه‌ای همانند یک شریک استراتژیک می‌تواند نقش مهمی در راهبری موفقیت‌های سازمان شما بازی کند. از آنجایی که هر کسب‌وکاری دارای چالش‌ها و فرصت‌های منحصر به فرد خود است، انتخاب مشاوری با توانمندی‌های تخصصی و مهارت های نرم لازم، مسیری روشن را برای رسیدن به اهداف سازمانی شما باز خواهد کرد.

بهترین مشاور کسب‌وکار، با تجربه کافی در زمینه‌ کسب‌وکارهای مختلف، مهارت‌ تجزیه و تحلیل و شناخت تکنولوژی‌های روز، می‌تواند از داده‌های بازار و حوزه‌ی کاری شما به عنوان نقطه‌ی عطف برای یک تصمیم‌گیری هوشمندانه استفاده کند. علاوه بر آن، با بهره‌گیری از مهارت‌های نرم مانند ارتباط مؤثر، مدیریت تعارضات و انگیزه و الهام‌بخشی، قادر خواهد بود هماهنگی و تعامل لازم را در بین اعضای تیم شما در راستای رسیدن به اهداف تعریف شده ایجاد کند. در نهایت، همه‌ی این ویژگی‌ها در کنار هم به شما کمک می‌کند تا با حضور این مشاور  به یک تیم موفق تبدیل شوید. 

بطور خلاصه اگر خواستید مشاوری انتخاب کنید ؛ موارد ذیل را بررسی کنید : 

  1. بررسی رزومه اجرایی 
  2. بررسی و استعلام از کارفرمایان پیشین 
  3. مشخص شدن نحوه تعامل و نوع همکاری با مشاور (پروژه‌ای یا ساعتی) ؛ در فعالیت‌های ساعتی معمولا به‌دلیل باز بودن مباحث و ایجاد اتاق فکر؛ رسیدن به نتایج ملموس پیجیده‌تر هست مگر اینکه به توافق مشترک و طرفین برسید. 
  4. مشخص شدن برنامه اجرایی؛ ترجیحا با گانت چارت 
  5. تعریف شاخص‌های ارزیابی مورد توافق طی دوره همکاری 
  6. بررسی همکاران تیم مشاوره 
  7. بررسی ادعا 

دپارتمان توسعه بازار مؤسسه نمو با وجود تیمی متخصص از مشاورین حوزه کسب‌وکار، تجربه سال‌ها پروژه اجرایی در دل بازار و همکاری با کارفرمایان در زمینه‌های شغلی مختلف برای ارائه بهترین خدمات مشاوره در کنار شما خواهد بود. جلسات مشاوره کسب‌وکار نمو با حضور دو کارشناس خبره، ارائه ایده‌های کاربردی و گزارش نهایی در قالب جمع‌بندی براساس نیازها و چالش‌های واقعی کسب‌وکار برگزار می‌شود.